Waarom je als vegan geen kaas hoeft te missen

Één van de meest gehoorde van bezwaren van mensen over vegan voeding luidt als volgt: “Ik zou het wel willen, maar ik hou te veel van kaas!” Gelukkig hoef je als vegan de kaas-ervaring niet te missen. Inmiddels zijn er tal van kaasvervangers die de smaak en structuur van kaas goed nabootsen – volledig vrij van dierlijke ingrediënten!

De volgende merken zijn in Nederland beschikbaar en zullen jou gegarandeerd overtuigen dat je geen ‘echte’ kaas meer nodig hebt. Ze zullen ook alleen maar beter worden – dit soort zuivelvervangers worden continu doorontwikkeld om iedereen ervan te overtuigen dat we geen dieren meer nodig hebben voor onze voeding.

Kaasvervangers

Waarom je als vegan geen kaas hoeft te missen 3

Het in Nederland momenteel bekendste vegan kaasmerk, verkrijgbaar in diverse supermarkten heet Wilmersburger. Zij maken allerlei soorten vegan kaas, voor verschillende doelen: broodbeleg, pizzatopping, smeerkaas en nog meer – het zit er allemaal bij. Dit merk alleen al biedt voor de meeste vegans genoeg uitkomst om nooit meer aan klassieke kaas te hoeven denken.

Andere vegan kaasmerken die in Nederland te verkrijgen zijn:

  • Soyananda
  • Jeezini
  • Sheese
  • Vegusto, Violife
  • Happy Cheeze

Waar te krijgen?

Hoewel steeds meer vegan producten waaronder kaasvervangers in de supermarkt te vinden zijn, moet je vaak nog uitwijken naar speciaalzaken om vegan kaas te vinden. Gelukkig kun je daarvoor gebruik maken van de vegan kaart van Nederland met o.a. vegan (web-)winkels, die een breed assortiment aan vegan kaasvervangers hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top