Een baanbrekend voedingsonderzoek – The China Study

Wat is de relatie tussen voeding en veelvoorkomende (welvaarts-)ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekte of kanker? Als een plantaardig dieet hiervoor de oplossing biedt, waarom eten we dan nog steeds zo veel vlees en zuivel? Door middel van de fascinerende China Study doe je een diepe kennis over de effecten van dieet op gezondheid.

Onderzoek naar bevolkingen in plaats van individuën

Geschreven is het boek door T. Colin Campbell, ook bekend van de documentaire Forks Over Knives. Het boek en zijn onderzoek focust zich niet zoals How Not to Die op specifieke voedingsbronnen die mogelijk negatieve effecten kunnen hebben, maar kijkt naar patronen van grote bevolkingsgroepen over een lange tijd.

Onder de bestudeerde Chinese bevolking komen onze moderne welvaartsziektes in veel mindere mate voor. Campbell bestudeerde hun voedingspatronen.  Uit de inzichten hiervan concludeerde Campbell dat een onbewerkt plantaardig dieet het meest geschikt is voor alle mensen.

Geen kookboek

The China Study is dus geen kookboek maar een wetenschappelijk onderbouwd betoog, wat iedere vegan goed zou doen om te lezen. Want hoe graag we het ook anders zouden willen zien, de meeste mensen zijn vooral in zichzelf geïnteresseerd. Overtuig ze dus om plantaardig te gaan eten door hiermee aan te tonen dat ze hun eigen gezondheid en dus levenskwaliteit een groot plezier ermee doen.

Als je op zoek bent naar meer dan alleen informatiebytes en echt wilt snappen waarom en hoe een plantaardig dieet werkt, dan is The China Study de een absolute must.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top