5 vegan merken in de supermarkt

Als vegan in de supermarkt moet je goed opletten wat voor ingrediënten je in huis haalt met sommige producten. Het is verstandig altijd de labels te lezen. Met deze merken hoeft dit gelukkig niet, want al hun producten zijn 100% vegan!

Alpro

5 vegan merken in de supermarkt 3

Alpro is gespecialiseerd in het produceren van zuivelalternatieven. Je vindt ze dan ook meestal in het zuivelschap met hun plantaardige alternatieven voor producten zoals melk, yoghurt en kwark.

Nakd

5 vegan merken in de supermarkt 4

Nakd produceert diverse veganistische snacks. Vooral de fruit- en eiwitrepen van dit merk zie je veel in de schappen liggen. Ze zijn niet alleen vrij van dierlijke ingrediënten, maar ook van GMO’s, gluten en toegevoegde suikers.

Oatly

5 vegan merken in de supermarkt 5

Oatly is een Zweeds bedrijf wiens zuivelalternatieven je steeds vaker in de Nederlandse supermarkten ziet. Zoals de naam doet vermoeden baseren ze hun producten voornamelijk op haver, waaronder de verschillende soorten havermelk, lattes en yoghurt.

Wilmersburger

5 vegan merken in de supermarkt 6

Dit Duitse merk is in Nederland vooral bekend om hun vegan kaasalternatieven. Zowel normale kaas als kaas voor bijvoorbeeld pizzatoppings worden door dit merk geproduceerd op een 100% plantaardige manier.

Innocent

5 vegan merken in de supermarkt 7

Zoals de meeste sappen van Innocent zijn deze uiteraard vrij van dierlijke ingrediënten. Voor vegans vooral interessant: ook de smoothies van dit merk worden volledig uit fruit (en soms groente) gemaakt – melkvrij dus!

Dit is slechts een greep uit een steeds groter groeiend assortiment van vegan producten. Er zijn inmiddels tal van gespecialiseerde vegan (web-)winkels in Nederland, waar je nog veel meer plantaardige producten vindt. Check dus nu de kaart van vegan winkels in Nederland!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top